Otsing sellest blogist

kolmapäev, 8. aprill 2009

44 TREENING: 1500 M INIMESELE MITTEOMASEL MOEL

Kas teadsite, et ujumine pole tegelikult inimesele loomuomane liikumine? No st seda, et see pole tavaline ja harjumuspärane liigutamine, vaid eriline ja ebatavaline. Igal juhul tänane treening oligi ujumine 1500 meetrit inimesele mitteharjumuspärasel moel elik ujudes. Õnneks oli minust 1 rada edasi taas Ken Tomson - mäletate küll, 2009 MMi medalimees, loodetavasti, kes andis head nõu ja treenis ennast. Mina samal ajal kuulasin head nõu ja treenisin ka ennast.

Muide, Ken soovitas et tasub endale vaadata need käe lestad - või mis iganes nende ujujate keelne sünonüüm on. Ja lestad ka - jalgade jaoks. Ja veel see punn, mis käib kahe jala vahele ja hoiab Sind veepeal. Need on head vahendid selleks, et ujumistreeningud elavdada ning ühtlasi harjuda veega. Lestad aitavad tegelikult hästi õige tunnetuse saavutamisele - siis see õige ujumise tunne jääb meelde ning pärast ilma lestadeta on seda hõlbus jätkata - samal ajal märkamatult tehniliselt õigesti ujudes...

Tegelikult oli tänane trenn ei lind ega loom. Ei läinud silmapaistvalt hästi ja eriti halvasti ka ei läinud. Pea valutas mul täna vähe pärast tööpäeva, aga ujumine on peavalu vastu tõesti nagu mingi imerohi, alati võtab peavalu ära. Nii ka täna. Nüüd olen juba kodus ja naudin taas õhtut. Triin lõikab muide praegu koertel küüsi - nii et loomad on nagu muster-koerad. Ei tee auh-auh, ei kakle omavahel - lihtsalt istuvad kõrvad ludus ja on korralikud. Päris ebatavaline seisund Jack Russelli terjeri jaoks.... :)

2 kommentaari:

  1. Tore Tomm! :) Tänud info eest, nüüd saan oma õetütrele seda kunagi tulevikus näidata :)

    Koduelu on Teil Idüll..

    VastaKustuta
  2. Tere Toomas,
    et maanteed ja ka metsavahe on juba kuivaks saamas, soovitan omaltpoolt triatloni ettevalmistuseks ja vormi kontrollimiseks jalgrattakolmapäevakuid. Vastavalt soovile kas metsaradadel (www.kolmapaev.ee) või maanteel (http://www.aerobike.ee/karikasari/tempos%C3%B5it). Mõlemad toimuvad Tallinna lähistel. Eriti hea on see teine - aerobike.ee temposõit: et ka triatloni reeglid tuules sõitu ei luba, on hea eraldistardist oma kiirust kasvatada. Mõlemad sarjad on lisaks proffidele sobilikud ka asjaaramastajatele - tempo dikteerib igaüks ise. Sobivad spinningutrenni kõrvale/asemele ja omavad seejuures ka väikest võistluslikku/teistega võrdlemise momenti.
    Parimatega
    Valdo Jahilo

    VastaKustuta