Otsing sellest blogist

reede, 19. märts 2010

37: OPERATSIOON "KARELL"

Et kõik väga ausalt kirja panna, siis alustame sellest, et neljapäeval kell 12 ja natukene peale siirdusime keset kaunist tööpäeva kolleeg Marii Karelliga kepingule. (uudissõna kepikõnni tarbeks). Ja mitte lihtsalt ei siirdunud, vaid törts oli vaja murda ka Marii selle spordiala vastast skepsist. Enda skepsise murdsin ma aasta tagasi, sest sinnani uskusin ka ise kepikõnni olevat seeniorkodanike või paremal juhul naisteala. Tegelikult on kepingus palju kasulikku ja see on vägagi mõnus treening - eriti kui miski tugevam treeningperiood eelmisest nädalast on ette näidata.

Siirdusime niisiis Mariiga piki Pirita rannapromenaadi TOPini ja tagasi. Esimesel poolel oli taganttuul, mis mõistagi muutis käimise palju kabedamaks kui tagasiteel. Siis lõõtsus mahe kevadõhk näkku ja pidi mitmel korral tempot tõstma, et mitte külmetada. Täpsem kirjeldus treeningust aga juba täna õhtuses RINGVAATES, algusega kell 19:00. Seal saate teada ka ründavatest luikedest ja sellest, kas Mariile lõpuks siis meeldis Keping või ei meeldinud mitte :) Ühtlasi ka muidugi trenninõuandeid - kuidas keppe valida, milline peaks olema asend jne. Lõigu alapealkiri võiks ühtlasi olla: "kuidas 3 minutiga on võimalik keping selgeks saada" .

3 kommentaari:

  1. Mis tempoga sa kepingut teed? Vanematel on mul kepid kodus olema vb peaks ka proovima, jooksule oleks meeldiv vaheldus :)

    VastaKustuta
  2. Vaataja haarab sule ..arvuti. Just praegu juhtusin Ringvaates seda lõiku nägema ja algaja hoolika kepitajana pean ütlema, et tehnika polnud päris õige. käsi koos kepiga peab taha sirgeks minema ja kepp ripub sel hetkel lõdvalt, ainult side hoiab seda käe küljes. Ja kepid olid teil vist ka liiga pikad, pigem veits lühem kui liiga pikk, omal nahal kogetud, vahetasin 125se 120se vastu (olen 175 pikk) ja nüüd ülirahul.
    asjalikke tehnikavideod jm leiab siit: http://www.poleabout.com/

    kepitaja

    VastaKustuta
  3. Tempo on selline kiirkõnni tempo - nö kepsakas kõnd, et saab omavahel juttu ajada ja ei lähe liigselt pulss kiireks. Kui pulsokaga teha, siis 120 ja 140 vahel hoida.

    Kepitaja! Kõigepealt kaldun küll arvama, et mu kepid on täpselt õiget mõõtu, sest need mõõdeti mulle Hawaii poes täpselt parajaks. Mis puudutab tahamineku momenti, siis seda ma enda meelest ka rõhutasin, et peaks hoidma kahe näpuga, et mitte liigselt kõvasti. Aga okei - kui tundus, et oli vale, siis tasub igal juhul õppida veel ise mujalt juurde. Tomm

    VastaKustuta