Otsing sellest blogist

esmaspäev, 8. märts 2010

32: SUUSAD ALLA JA 1,5 TUNDI

Te võite öelda, mis tahate, aga minu meelest on veider 8. märtsil suusatada. Ei oleks ehk veider siis kui oleks selline mahe kevadine suusailm, et räästast tilgub ja päike lõõskab jne. Aga kui sajab lund, ilm on külm ja puhub karm põhjatuul, mis samuti näkku vaod vajutab, siis on ikka veider Naistepäeval suusatada küll.

Üks asi mis veel tänasega selgeks sai, et pean ikka vaatama omale klassika suusad, sest vabastiil tuleb mul üle kivide ja kändude, et mitte öelda "ei tule üldse välja". Paaristõuked on okei, jalad eraldi on nagu ka okei - kui kaks asja kokku panna - näen ma välja nagu punase kõhualusega hani, kellele pahad lapsed on suusad alla monteerinud.

Seepärast ma siis sõitsingi oma vabastiili varustusega peamiselt täna klassikat - ja seetõttu ei läinud ka muidugi eriti kiiresti edasi. Aga kõigele vaatamata oli suusatada tore. Kui enne jäid jalad kergesti valusaks - jalatallad nimelt - siis selle vastu aitab ainult pikk trenn. Pool tundi ja jalad enam ei valuta, tunnike ja Sa ei tunne neid enam üldse. (St mitte "Ma ei tunne oma jalgu", aga valus pole).

Kukkusin 2 korda - või oli kolm - igal juhul oli lõbus ja haiget ei saanud. Marii Karell, Ergo Treier ja Rein Fuks olid ka nii kenad ja pidasid võimalikuks mu treeningust läbi astuda - see tähendab aga mõistagi seda, et reedeses Ringvaates on pisikene suusatamise eri - seda enam, et ma siiski väga loodan, et kui 20. märtsil kell 19:35 kevad hakkab, siis pärast seda on nagu suusatamise lõike natukene
kummaline teha ka.

Ja siia lõppu üks täiesti teistmoodi pilt - rattasõidust. Oi kuidas ma igatsen kuiva asfalti ja maanteratta kummide undamist sellel! Heldeke!


Foto: Indrek Jaaska

Lõpetuseks - head kevade ootamist meile kõigile - ja muidugi kaunist Naistepäeva!

6 kommentaari:

  1. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  2. Vahva lugeda, kuidas sa füüsilisel tasemel vormi lihvid ja timmid. Siin on nii lõbusat kui ka vähemlõbusat.
    Kuna püstitasid eesmärgina ka vaimselt väga hea vormi, siis ootaks uudiseid ka selle poole pealt. Ei taha muidugi pealetükkivana näida, kuid füüsilis-vaimsel teljel on tunda füüsilise kajastuse tugevat domineerimist.
    Heh, ei saa öelda, et ise vaimuhiiglane oleksin, seega kohtumõistmise kohalt olen vakka.
    Jõudu igal juhul ja elan kaasa!

    http://vettmerre.blogspot.com/

    VastaKustuta
  3. Hea võimalus talvele 20. märtsil suusatamisega punkt panna on Haanja Vinter100 - kõva väljakutse isegi spordifanattidele. :)
    Infi leiab: http://haanja.blogspot.com/2010/03/haanja-vinter100.html

    Lumi on mõnus :)

    VastaKustuta
  4. Nägin seda Ringvaate lugu ja mõtlesin, et sinna oleks pidanud lisama kirja "Ärge seda järgi tehke". Esiteks ülejõu rada valitud, valed võtted laskumistel ja ega seal lausikul ka midagi kiita pole. Kuigi suusatamine ei ole Sul eesmärgiks siis selleks, et see mõnusamalt välja tuleks peaks esialgu mingi osa treeningust kindlasti kulutama tasakaaluharjutustele ja tehnikale. Muidu on sellised laskumised eelkõige ohtlikud Sulle endale aga ka teistele. Suusakepid laskumisel ette suunatud - brr, väga valusad tagajärjed võivad olla.

    VastaKustuta
  5. Nägin ka seda lõiku ja mõtlesin, et milleks see? Täies jõus ja pealtnäha terve meesterahvas propageerib suhteliselt pika telelõigu jooksul, kuidas ei tohi suusatada ja kuidas ta ise ka aru saab, et ta selle asjaga sugugi hakkama ei saa. Varustus kusjuures on tal suhteliselt korralik.

    VastaKustuta
  6. Kõikide Anonüümsete Kommenteerijate Kuningas27. märts 2010, kell 21:01

    teate anonüümsed,onaneerige või midagi palun

    VastaKustuta