Otsing sellest blogist

kolmapäev, 3. märts 2010

29: PUHTA TAHTEJÕU PAUK

Kell on 18, õues on niiskelt lumine - tuul on kõva, keerutades lund koos veega veidra nurga alt otse näkku. Äsja sadanud lörtsisegu katab kõnniteid ning kui astud, lörtsisuppi, jääb Su veidruseni täpne märg jalajälg maha. Ilm on seega pehmelt öeldes õudne. Tavaliselt kõnnib piki Rocca promenaadi ka õhtusel tunnil inimesi, seekord neid pole. Parkimisplatsil jooksevad inimesed kiiruga autodesse, tõstes kraed üles - sest isegi see väike maa poeuksest autoni on vastik katta, rääkimata siis pikemast väljasolekust. Rocca al Mare Hawaii Ekspressi poe ette keeravad väikeste vahedega kolm hõbedast universaali, neist väljuvad spordiriietes noormehed, Virgo Neeme, Priit Salumäe ja Toomas Luhats. Keskmisest masinast võetakse välja Alaska Malamuut. Nad lähevad jooksma!

Esimestel meetritel on veidi jahe. Riideid on seljas samapalju kui n. -17ga, aga see ei loe. Tuul ja märg lumevee segu muudab olemise väga kiiresti ebameeldivaks. Esimese 20 meetriga on selge, et tulemas on väga raske trenn. Isegi mitte niivõrd vastutuule ja kirjeldatud roppuse pärast, mis taevast alla tuleb, aga lihtsalt. Väga raske on ennast sundida pikemale jooksule.

Õnneks on kamraadid kaasas ja see aitab. Oi kui palju see tegelikult aitab. Me jookseme sörki, väga kiiresti ei saakski, aga ilmselt veidi kiiremini küll. Priit arusaadavalt naudib ilma, tal on selline kummaline komme - kui ilm on keeranud tõeliselt vastikuks, siis temale see istub. Virgo on seekord emotsioonides tagasihoidlikum, kuid tundub, et ka temal pole ilmale erilisi pretensioone. Ei kõlba ka mul viriseda, küll aga mõttes kirun ennast veidi.

Siiski on jooksjaid ringil veel - umbes 8 inimest, 2 koera ja 3 jalgratturit. Mis silmas pidades ilmaolusid, on tegelikult üllatav.

Oleme jooksnud 1 tunni ja 26 minutit. Ring on tehtud, paistab päästev parkla - aga see pole veel lõpp. Oo ei, peame tegema veel ühe pauna - mida nimetatatkse motivatsiooni ringiks vms. Et tuleks ikka 1,5 tundi korralikult täis. Mis siis ikka, teen kaasa.

Trenn on läbi, lähen autosse ja istun. Kohe sõitma ei hakka. Vahetan mütsi. Windstopper, millega jooksin on märg nagu kalts. Panen jope selga, et ennast ära ei külmetaks. Käivitab mootori. Vajutan mängima 2 CD seitsmenda loo - Mr. Brightside.
Minek.

Kirjeldatud treeningu tegin puhtalt tahtejõu pealt. Spordiga ei olnud siin midagi tegemist, lepime nii kokku!

8 kommentaari:

  1. See puhus tahtejõud ongi kinnitus sellele, et inimene suudab! Edu!

    VastaKustuta
  2. ükkõik kui sant sul seal joosta oli - teeb kadedaks. sa suudad 1,5 tundi joosta jutti (oma kondi juures) - siit tugitoolist tundub väga kadestusväärne - tahaks ka, et lumi näkku sajaks ja pärast oleks nagu ümbersündinu tunne. Äkki see "kadedus" ajab mind ka nädalavahetusel talijooksu proovima?

    VastaKustuta
  3. Vabandust teemavälise küsimuse pärast, aga ma usun see huvitab paljusid teisi ka :)
    Kas pühapäeva õhtuti ETV-s jooksnud IT-osakond (IT-Crowd) sai lihtsalt läbi või vahetati välja? Minu teada on seda hulga rohkem osasid toodetud. Loodetavasti näeb seda kunagi edasi.

    VastaKustuta
  4. Tere ek. IT osakonna 1. hooaeg sai läbi. Nüüd tuleb vahele HUNG, mis on samuti väga hea sari. Kui HUNG lõpeb, tuleb IT osakonna 2. hooaeg kohe peale :) Tomm

    VastaKustuta
  5. Spordiga pole siin midagi pistmist vaid väga suure rumalusega .Erinevalt rattasõidust ei tohiks jooksus selliseid äkilisi koormusetõuse teha vaid tõsta jooksu aega ettevaatlikult ,suisa mõne minuti haaval.Tegelikult nii erinevate võimetega vennad ei tohiks üldse koos treenida, erandiks on kepikõnd ja tinglikult ka rattasõit.

    VastaKustuta
  6. Viimane anonüümne kommentaar on rumal. Kasvõi sellepärast, et kipub unustama, milline on Tomi ettevalmistus - augustis triatlonil oli 21 km jooksu lisaks ujumisele ja rattasõidule. Seekord ma pakun jooksis ta 10 - mis peaks olema 113km läbimise järel suhteliselt lihtne. Aga eks anonüümsed kommentaatorid on ikka kõikse targemad mehed. Nemad teavad kuidas elu käib ning kipuvad oma olematut ekspertiisi ka agaralt demonstreerima. Kurb tegelt.

    VastaKustuta
  7. Rahu sõbrad. Äkilisi koormusetõuse pole toimunud. Toimuvad sörkjooksu treeningud, kus 10.5 km joostakse 1,5 tunniga. See on väga rahulik tempo ja tehtav nii, et järgmine päev muide jalad valusad pole. Võtke nüüd ikka rahulikult elu - ei tasu ehk kedagi anonüümselt siin rumalaks tembeldada...

    VastaKustuta
  8. to 10.53
    10:47 komm on vägagi asjakohane!
    See et kunagi ammu sai x km joostud ei puutu enam asjasse,ega ka see et terve talve oled mitmetunniseid suusa,uisu või spinnitrenne teinud jne.jne. Jooksu puhul on probleemiks keha võime taluda igal sammul saadavaid lööke ,ses suhtes on kõik need eelmainitud trennid täiesti kasutud-ehk iga kord peale vaheaega uuesti jooksmisega pihta hakates on tark hoida võimalikult madalat joont.
    Eriti oluline on see normaalmõõtmetes(ca90kg) tugeva ratturijalaga meeste puhul :)

    VastaKustuta