Otsing sellest blogist

laupäev, 16. jaanuar 2010

7: MUSUMÄNNIKU SUUSATIIR






Musumännik asub Saaremaal - see on selline koht Kuressaarest Sääre poole, mis õieti ei ole isegi mitte linnast väljas. GOSPA taga, sisuliselt. Tegin eelmisel aastal ühe oma esimestest treeningutest seal Triinuga - sellise pikema kepingu. Seekord olime suuskadega ning lasime Musumännikus suuskadega tiire teha nii et aitas. Tiiru kui sellist seal polnud, seega kui kellelgi jäi pealkirjast vale mulje, et tegemist oli laskesuusatamisega, siis see ei vasta tõele. Triin arvab, et 1,2 km oli üks tiir mis me tegime, mina ei oska öelda. Esimene tiir oli kõige raskem, kukkusin ühe korra põlvili ja paar korda tegin väga veidraid liigutusi, et tasakaalus olla. Teine ja kolmas tiir olid juba toredad, neljandal hakkas jalg natukene väsima ning viiendal suutsin ma omale suusakeppiga tagumikku torgata - selle terava otsaga sealjuures. Kuidas see võimalik on? Ma ei tea. Igal juhul on. Õnneks tabas löök pehmet kohta, nii et vägavalus ei olnudki. Lähen detailsemaks? Ei lähe, lootke aga... :)

Nõnda, kokku laksisime 5 ringi, seega minimaalselt ma pakuksin 5 - 6 km, aga võis olla vabalt ka natukene rohkem. Ring oli selline veidi mühklik kohati, aga samas üsna hea lumega. Polnud väga kinni sõidetud, ei olnud jääs - oli selline paras ja üsna mõnus. Sealjuures olime me ainsad sportlased sel ringil. Ühed toredad inimesed jalutasid oma koeraga ka - aga rohkem polnud kedagi. Kõik olid ilmselt Otepääl, kus täna tegid Mae ja Veerpalu taas mehetegusid. Väga äge oli tulla muide suusatamast koju - siis oli just Veerpalu minemas viimasele ringile ja ülekande kulminatsioon käes. Meie tulime ka suusatamast ja tundsime nagu isegi oleks natukene asjas osalised - kuigi tegelikult ei olnud.

Aga enne suusatamist lasime koerad mereääres vaba käigu peale ja sellest on hulgaliselt imeilusaid pilte, milles mõned panen siia üles. Tundub et metsamuinasjutt on üle terve Eesti ennast laotanud, nii et isegi tavaliselt veidi pehmema kliimaga Saaremaa on kaunilt rüütatud. Homme teeme veel ühe suusatiiru ning proovime teisi Saare suusaradasid ka. Aga juba tegime eelluuret ja see lubas homme mitte kehvemat suusaringi. Nüüd ootab ees veel kerge õhtune ujumine, saun, siis soe pirukas koos Poirot'ga, mis jookseb täna õhtul ETVs. Ilusat õhtut kõigile.









7 kommentaari:

  1. Need Trolli ja Smiire pildid on lahedad eriti Trolli esimene pilt!

    VastaKustuta
  2. Eelviimane pilt on väga eeskujulikest tupsudest!

    VastaKustuta
  3. mul on ka õnnestunud suusakepiga endale tagumikku torgata. ma arvan, et see on mingi universumi füüsikaline vingerpuss, mille peale ta ise habemesse itsitab :))

    A

    VastaKustuta
  4. A, et asi ei korduks, siis soovitan suusakeppe voodimängudesse mitte kaasata!

    VastaKustuta
  5. Toomas, kas tohib uurida? :) Miks sa treenerit vahetasid?

    VastaKustuta
  6. Oleg - lumel juhtus suusakepi intsident. Lumel, mitte voodis :)!

    Täpi - me oleme Ainiga sõbrad edasi. Ära muretse. Triatlon sai lihtsalt mööda ja Ainil on ka võrdlemisi kiired ajad praegu, nii et seekord sedasi. Aga kindlasti teeme sel aastal mõned trennid ka koos Ainiga.

    VastaKustuta
  7. Igasuguste maastikul läbitd trasside mõõtmiseks võib kasutada Maaameti kaardirakendust (X-GISi). Meetri-paari täpsusega saaks spekulatsioone läbitud distantsi osas kõrvaldada.

    Muidu aga ... anna valu!

    VastaKustuta