Otsing sellest blogist

neljapäev, 29. aprill 2010

55. JA 56. JOOKSEN NAGU JAKSAN

Käesoleval nädalal olen kahel korral jooksnud. Tõsi, natukene rahulikumalt kui esialgu planeeritud oli, aga tervis ennekõike, eksole. Esimene treening leidis aset teisipäeval ja teine neljapäeval. Teisipäevane treening oli koos Trincuga. Õigem oleks öelda, et ta saatis mind jalgrattal, sest ajasime oma rattad talvekorterist välja ning pumpasime kummid nagu kord ja kohus kenasti täis. (Priit, aitäh selle julla eest, millega bensujaama autokummi pumpa saab rattapumbaks kohendada). Jooksime siis Pirita terviseradadel - õigemini nendel, mis jäävad jõest Metsakalmistu poole. Vana tuttav koht. Seal on meil väljakujunenud mõnus ring. Sörkisin seda ringi rahulikult, et mitte liialt pingutada ja väga mõnus oli. Ilm oli ka veel suhteliselt hea ning täitsa mahe jooks tuli kokku. 35 minutit - mitte rohkem - kuid pärast Kõrvemaad on vaja ka natukene taastuda. Isegi kui mõne jaoks oli minu 1:45 kiirkõnni tempo, siis mu jaoks oli see ikkagi 16 km ja natukene peale - sest kuuldavasti oli Kõrvemaa ring sel korral veidi pikem. Aga kusagilt valus ei olnud, halb ei hakanud ja see lõi kõik tingimused et võib edasi treenida.

Tänane treening oli aga koos juba siis Priit Ailtiga ning ka Ringvaatega Vanakal. Õigem oleks öelda selle kohta tehnika ja taktika treening. Reedel kella 19st saab selle trenni tulemusi telekast näha, Ringvaate saatest kui täpne olla. Aimu saab misasi on kauss, kuidas seda joostakse, kuidas sooja teha, miks on kasulikud mäkke ja mäest alla jooksud ja mida nende juures on võimalik õppida jne.

Esimese hooga võib selline taktika-treening küll tundunda veider - et miks seda vaja on ja nii. Sellise treeningu kasust ja efektist saab aga aru siis kui järgmine kord jooksma lähete, sest siis on jalg lahti, enesetunne hea ja järgmine jooksutreening kulgeb umbes 7 korda sujuvamalt. See on kindel. Igal juhul aitäh Priidule ja nõuannetele ning muidugi Ringvaate kambale, kelle vahendusel Priidu head nõuanded ka Teile koju kätte jõuavad.

1 kommentaar:

  1. Aitäh ka Sulle, et viitsid ja tahad oma kogemusi siin jagada! Mul on neist väga palju kasu olnud.

    Ja ei ole kellegi asi, kui kiiresti keegi jookseb-ujub-sõidab- kõige olulisem mõõdupuu on inimesele tema ise! Kui inime on terve, reibas ja õnnelik, siis on see kõige suurem tasu ja kogu asja suurim eesmärk üldse. Müts maha Su ees!

    Kas neid Ringvaate lõike ei saaks kuidagi juutuubi riputada? No see saade on minu jaoks nii valel ajal ja mul on tuline kahju, et seda ei näe :(

    A

    VastaKustuta