Otsing sellest blogist

neljapäev, 30. juuli 2009

102 TREENING: KAKS MAANTEHUNTI JA MÕNUS TRENN

Eile peale tööd saime me kell 17:31 kokku Virgoga Russalka juures. Me polnud päris tavaliselt riides, mõlemal olid seljas punased rattariided, jalas veidrad klõpatsitega kingad. Mõisagi olime me maanteratastega ning läksime pisikesele tiirule.

Muide, ma arvan et Virgo on nagu elav rattaleksikon. Ta teab rattaspordist praktiliselt kõike, alates rattaprillidefirma rajajatest kuni NSVLiidu rattakoondise eestlasteni välja ja meie treeningud on minu jaoks mitte lihtsalt füüsilised vaid ka mõnes mõttes nagu väikesed loengud : Sissejuhatus rattateadusesse - mis on hiiglama huvitav. Lisaks sellele oskab Virgo sättida ka Su ratta paika nii, et kõige parem oleks sõita, ökonoomsem ja asendi mõtted õige jne. Seda nimetatakse passatkaks. Passatka tuleb paika panna! Nii et jällegi - mis nii viga trenni teha, eriti kui oled algaja.

Aga trennist. Esmalt tegime ühe Ringraja ringi, tavalisest vastupidises suunas - mis on kusagil 6 km pikk. Sealt kulgesime edasi Tammneeme poole, tegeime vahepeal ka Lubja tõusu, Randvere jäi teepeale siis edasi Pärnamäe, Lasnamäe, Pirita-Kose, uuesti Ringrada, Pirita ning lõpuks Kadriorg. Kokku 1 tund ja 45 minutit - keskmise kiirusega kusagil 27 km/h - või veidi kiiremini. Üsna hea oli. Kuigi viimastes trennides on veider see, et algus on nagu raske. Ütleme esimesed pool tundi? Siis läheb väga heaks. Aga tegelikult ju vahet pole - nii pidi on palju etem. Viletsam oleks kui alguses on väga hea ja lõpus hullult raske...

Nii, aga kui rattatrenn läbi sai, siis ma sugugi mitte ei lõpetanud, vaid läksin 15 minutilisele jooksuringile. Muidu oli väga okei - ainult et alguses võtsin liiga kiire tempo ja korraks lõi see kopsu kinni. Sain oma veast suhteliselt kärmelt aru ning edasi saabus taas see mõnus tiksumine, millest ma kirjutasin siis kui jooksin Pirita randa ja tagasi.

Erilist väsimust pärast trenni ei tundnud, janu oli suur ja kõht oli jube tühi. Aga muidu oli kõik kenasti. Ahjaa, ja siis võib välja öelda ka sellise väikese nüansi, et laupäeval lähen ma Elvasse triatlonile kontrollstarti tegema. Et saaks õige võistluse maitse suhu enne Pühajärvet ning ühtlasi ka korraliku trenni.

3 kommentaari:

  1. Hea valik kontrollvõistluse osas. Verevi järv on tingimuste osas Pühajärvele suhteliselt sarnane. Rattadistants kulgeb laugel maal ja jooksurajal, mis on valdavalt kõval metsarajal, on sees vaid üks väike tõusuke (millele järgneb liivane mäest laskumine alla järve juurde). Jõudu, hoian pöialt!
    Valdo

    VastaKustuta
  2. No nii, tulen pakun siis Toomasele natuke konkurentsi Elvas !!

    VastaKustuta
  3. Kohtumiseni Elvas, Tomm :)
    Gaspar

    VastaKustuta