Otsing sellest blogist

kolmapäev, 7. jaanuar 2009

JOOMINE ON KASULIK

Kas Teile meeldib juua? Mulle meeldib ja viimasel ajal üha rohkem. Ma pean silmas vett, teed, jogurtijooke, mahlu, kohvi jne. Aga üks oluline asi, mis treeningutega muutub on janu. Janu tekib keset tööd, õhtuti pärast sööki, hommikuti jne. Olen vist hakanud palju rohkem vett tarbima. Võimalik et osaliselt on süüdi selles ka arstil käik, millest kirjutan reedel rohkem.

Inimesed pidavat liiga vähe tarbima vett - joovad vähe. Teinekord aetakse segamini ka söögiisu januga - sest sageli tahab inimese organism tegelikult juua, mitte süüa, nagu meile teinekord endale tunduda võib.

Seega siis head sõbrad, joogem rohkem vedelikke, see teeb meile head. Ainult gaasiga limonaade ma eriti ei soovita, see võib teha ka halba.

Aa, ja treeninplaanidest ka - praegu on siis homme õhtul plaanis ette võtta esimene kepikõnd (arvake ära mitu korda ma enne olen keppidega kõndinud). Ning laupäeval on Tartus kas ujumine või ka kepikõnd või mis täpselt seda otsustab juba Ain-Alar. Igal juhul n. suustama minna ta mul esialgu ei lubanud, sest vahel kiputakse joostes ja suusatades võtma liiga kiire tempo, mille tagajärjed on edasist treeningut silmas pidades halvad.

Aga silmas pidades seda kaunist lund, mis õues, siis ilusat talve kõigile...

6 kommentaari:

  1. Kas videod ka tulevad? Siin ühes eelmises postituses mainiti vist? Lahe ettevõtmine! Jõudu! Kaarel V.

    VastaKustuta
  2. Tulevad küll, reedel tahaks kindlasti juba vähemalt ühe üles panna... ehk isegi täna :)

    VastaKustuta
  3. Mis kurja see liiga kiiresti suusatamine teeb? Jooksmisest saan aru - põrutab liigeseid. Aga ülepingutus suusatamises...=

    VastaKustuta
  4. Kui korralikku põhja pole, siis liiga intensiivselt treenimine viib ülekoormuseni, mis pole tervisele kasulik. Tulemuseks on pidev väsimuse tunne ja suurenenud vastuvõtlikkus viirustele ning külmetustele (nimekiri läheb veel edasi), mis treeningutesse pikaks ajaks augu sisse jätavad. Ehk alustada tuleks madala pulsiga põhja ladumisest ja kui see on olemas, siis tõsta vaikselt tempot - tasa ja targu.

    VastaKustuta
  5. Kas treeningkavad ka paljastad, mees? Ja kas keping laupäeva hommikul toimub (see, millest Skype public chatis juttu oli)? Kus-millal? Tnks! Ranno

    VastaKustuta
  6. Nii nii, mingil määral paljastan ikka ju - pärast iga trenni räägin, mismoodi plaanin ja kuidas treenima...

    VastaKustuta