Otsing sellest blogist

neljapäev, 12. veebruar 2009

18 TREENING: UJUMINE KOOS AIN-ALARIGA ÜLE PIKA AJA

Üks asi on treenida üksi, teine asi on koos treeneriga. Täna ma tegin taas treeningu koos Ain-Alariga, üle umbes 3 nädala, mille jooksul mõistagi on palju vett merre voolanud - tõsi seda mitte Kalevi basseinist.

Aga nüüd siis treeningust. Ujusin nö ette ja ausalt öeldes, polnud paha! Ain oli enamvähem raha mu tõmbega, kuigi - ta toonitas, et see peaks olema sügavam ning peaks tähendama nagu sellist edasitõmmet. Umbes nii siis, nagu oleks mingi pikk nöör basseisnis ja sina tõmbad ennast mööda seda edasi - nii on õige ujuda...

Teine viga mis mul oli - oli siis see, et hingamise hetkel läks keha liiga põiki - külg läks liiga maha ja see tõmbab hoogu omakorda väiksemaks. Tuleb ikkagi säilitada ujumine kõht vee poole - st keha ei tohi eriti pendeldada ega vänderdada - mis toobki meid kolmanda probleemini - pead ei tohi liiga püsti ajada hingates ja samuti ei tohi pärast hingamist seda liiga sügavale vette lükata. Pea peab keerama rahulikult kõrvale hingamiseks ning natukene üles ning siis uuesti vette. Ei tohi peaga ka liiga aktiivselt vehkida. Mida Sa vehid, Sa oled ju basseinis eksole.

Nõnda siis ongi, et pead olema rahulik. Rahulikult libisema, rahulikult hingama, ei tohi vänderdada ja tõmbed peavad olema tugevad - ja kui nii on, siis on kõik tiptop.

Aga algselt 50 tõmbelt 50 meetri kohta jõudsime me täna 39, isegi 38 tõmbeni, mis on nähtavasti hea tulemus, sest Ain-Alar ümises heatahtlikult selle peale. Ühtlasi ütles ta et ujumine on läinud paremaks, aga jälgida tuleb siis nüüd neid kolme asja. Mida ma ka rõõmuga teen, sest ma tahan ikka väga seda triatloni läbida. Isu tõuseb tundidega, mitte enam päevadega :)

Täna oli meil ka Kalevis võte - st videosse võtsime päris palju materjali, mille varsti paneme üles kah - siis saate jälle natukene naerda ja loodetavasti ka veidi Ain-Alari asjalikke näpunäiteid. Palju on küsitud ka minu punaste ujukate kohta. Nendega on kõik kenasti - peavad ilusti vastu ning nöörid on nüüd korrektselt kinni, sest Triin sai need nöörikanalist kätte :)

Ilusat neljapäeva õhtut kõigile!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar