Otsing sellest blogist

laupäev, 6. juuni 2009

AIN-ALARI VASTUS UJUMISTRIKOODE ASJUS

Et kuidas siis on kõige mõistlikum neid ujumistrikoode asju ajada? Ain-Alar vastas nii:

Kuna Pühajärve Triatloni ujumine on järves ja kesk suvel siis on suht tõenäoline, et vee temperatuur on rohkem kui 17 C ja see lubab 1.9km ujuda ka ilma ujumiskombeta. Kui mingil ime põhjusel on vesi soojem kui 22C siis on ujumis kombed selle distantsil keelatud :)

Triatloni ujumis kombe peab vastama teatud reeglitele ehk põhiline on jälgida kombe paksust (see mõjutab otseselt ujuvust) 3mm peaks minu teadmiste kohaselt lubatud olema. Reeglite järgi peaks olema torso osa max paksus kuni 5mm ja käed 2,5 mm.
Nii öelda "Trussikute" väel ujujatele soovitaks kindlasti enne starti ennast kas vaseliini või massagi õliga kokku määrida mis aitab pisut kehal sooja hoida.

5 kommentaari:

  1. Kui ennast sisse vaseliinitada või mõne soojusthoidva/vetthülgava õliga üle määrida - kuidas see nahka imendub - ma mõtlen, et kas hiljem rattal või jooksudistantsil, kui keha tugevalt higistama hakkab, saab keha selle määrekorra all ikka piisavalt hingatud/ventileeritud? Või imendub see enne naha sisse? Vabandused, kui rumal küsimus, aga kellegi targema käest pole varem olnud võimalust küsida ka.
    Valdo J

    VastaKustuta
  2. Olen ujunud täispikal 18kraadises vees ilma kalipsota,kuid kasutasin soojendavat BORN warming up kreemi määrides sisse nii kopsud(välispidiselt),liigesed kui suuremad lihased ja kui hoog juba sees ei siis ole aega külma tunda.Edu treenimisel. Indrek P

    VastaKustuta
  3. Tänud sulle Tom ja Ain-Alarile ka selle jutu eest. Nüüd on asi palju selgem. Tuleb otsustada kas apteeki vaseliini järgi või sõbra juurde kalipsot laenama :) Ja Valdole võin öelda et vaseliin imbub naha sisse väga hästi. Olen ise enne maratonijooksu oma "õrnad kohad" sisse vaseliinitanud ja maratoni lõpuks pole vaseliinist mingit jälge.

    VastaKustuta
  4. ujumiskogemus ütleb, et vees on palavus hullem kui jahedus, sest ujudes ikka ju liigutad keha soojaks. Kui läppe vesi hakkab painama, siis ei saa midagi teha.

    VastaKustuta
  5. Kas Eestis on kusagil võimalik ujumiskalipsosid selga proovida ja osta ka ?

    VastaKustuta