Otsing sellest blogist

neljapäev, 16. september 2010

EESTI FILM - PALUN LAHKESTI KOMÖÖDIAID!


Eesti film saab 2012 aastal saja aastaseks. Kuidas olete rahul viimase kümne aasta eesti filmtoodanguga. Mis on meelde jäänud ja mis kohe üldse ei meeldi? Filme on tehtud meil igasuguseid – kuid millegipärast on viimasel ajal väga paljud filmid pigem pessimistlikud ja kurvemad kui rõõmsad ja lõbusad. Samas on olnud ju Eestis suurepäraseid komöödiaid – Ervin Aabel ja Sulev Nõmmik. Enam millegipärast ei tehta komöödiaid, vähemasti mitte sellises mahus. Kas režissöörid ja produtsendid kardavad komöödiaid? Kardavad oma tõsiseltvõetavuse pärast? Kas see kartus on üldse põhjendatud? Hea komöödia pole kellelegi halba kuulsust toonud.

Või on naljakat nalja teha raske? Miks on vähemalt 75% eesti viimase aja linalugudest kurvameelsed? Kust tuleb see eesti filmile omane äng ja taak mis parmupilli saatel võtab pea kaks tundi meie elust? Filmisõbrad tahavad ju ka nalja! Raadiokuulajad on teretulnud mõtisklema eesti filmide teemal - ning saate lõpuks jõuame loodetavasti kokkuvõteteni, mis peaksid eelkõige olema huvitavad eesti režissööridele, aga ka kindlasti Eesti Filmi Sihtasutuse spetsialistidele - sest rahva hääl on teadagi ... oluline. Kell 16:05 avaneb Vikerraadio stuudiotelefon 6410613 ning on avatud kella 17:40ni. Samuti võib jätta oma mõtte siia blogisse või MisMõttes foorumisse.

4 kommentaari:

  1. Roadmovie tüüpi filme on ju mitmeid, suurt paanikat ei tasuks tekitada. Nii Jan Uuspõllu reis Tartusse kui ka lühifilm Valdise seiklustest on oma ajastu näitajad. Teadupärast peaks valmima kohe-kohe veel üks komöödia. Komöödia pole surnud, vaid talveunes.

    VastaKustuta
  2. Suurt paanikat pole kellelgi plaanis tekitada. Samas ärgata ju võiks!

    VastaKustuta
  3. Võtsin wikist viimase 10 aasta filmide nimekirja ette ja minu jaoks ainus arvestatav komöödia on "Kohtumine tundmatuga". Kahjuks paljudele tuttavatele ei istu.

    Lisaks oli seal wikis komöödiaks märgitud "Meeletu", mis oli küll hea, kuid ma liigitaks selle mõne muu žanri alla.

    Ära võiks märkiga ka läbi ja lõhki klassikalise komöödia "Vanad ja kobedad saavad jalad alla". See oli mulle, kes ma üldjuhul Maie&Valduri&suvetuuride fänn pole, üle ootuste hea.

    10 aasta kohta 2 (3) komöödiat. Tuleb nõustuda, et pole just liiga palju :-\

    VastaKustuta
  4. "vanad ja kobedad" oleks ka minu valik. lisaks veel "malev".

    VastaKustuta