Otsing sellest blogist

esmaspäev, 5. oktoober 2009

HEAD PRANTSUSE FILMID ETVs.

ETVs on algamas Prantsuse filmide kuu. St seda, et teisipäeva õhtuti on võimalik vaadata väga häid prantsuse filme. Homme kell 22:10 on juba eetris esimene ja minu suur lemmik. Ja kogu oktoobri jooksul on teisipäeviti head prantsuse filmid eetris. Siin aga siis juba lähemad tutvustused:



Edith Piaf - elusse armunud:
Edith Piafi keerulisest ja traagilisest elust jutustav draama on klassikaline eluloofilm omanäolisest ja ikooni staatusesse tõusnud kunstnikust, jutustatud läbi unustamatu laulja esitatud šansoonide. Oma lühikese kasvu ja närvilise meelelaadi tõttu pälvis ta juba varakult hüüdnime Pariisi Varblane. Filmi tunnustati kahe Oscariga (parima naisnäitleja ja parima grimmi kategoorias), samuti Kuldgloobusega (parima naisnäitleja kategoorias), viie Césariga ja nelja BAFTA auhinnaga.

Olen alati tahtnud olla gangster:
Neljast omahel seotud lühiloost koosnev must krimikomöödia. Pisisuli Franck unistab maanteeäärse einebaari kassa röövimisest, analoogilised mõtted on ka samas söögikohas kelnerina töötaval Suziel. Äpulikud kriminaalid Leon ja Paul röövivad jõuka ärimehe tütre. Lootused kopsakas lunaraha välja petta paraku ei täitu ning meestel tuleb hakata enesetapumõtetes neiu ersatsvanemateks. Neli endist gangsterit toimetavad oma vana sõbra haigemajast välja ning võtavad ette nostalgilise teekonna nende kunagisse redupaika.

Moliere:
Pärast pikki rännakuid jõuab kuulus näitekirjanik ja näitleja Moliere 1658. aastal tagasi Pariisi, kus teda ootab töö kuninglikus teatris. Varakas härra Jourdain tasub ära Moliere'i võlad, lootes, et viimane aitab lavastada tema üpriski pikantse sisuga näidendit. Kui Jourdain esitleb Moliere'i oma kaaskondlastele Tartuffe nimelise preestrina, saab alguse veel üks, kuid kaugeltki mitte ainus intriig.

Madu:
Vincent Mandel on fotograaf, kes satub inetu lahutuse läbi probleemide keerisesse. Võideldes ühelt poolt oma laste kasvatusõiguse eest, ilmuvad taamalt tema ellu mälestused ja inimesed minevikust, mis paraku ei liigitu meeldivate taaskohtumiste kategooriasse. Režissöör on Eric Barbie.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar