Otsing sellest blogist

teisipäev, 17. märts 2009

34 TREENING: VORM ON PETLIK

Just siis kui tekib vahel tunne, et miski mida Sa õpid tuleb hästi välja - võib see järgmisel hetkel nii kehvasti välja tulla, et õudne. Nii juhtus eile basseinis. Teen ju justkui igakord ühtemoodi - ujun, tõmban ühe käe reieni ja teise käe reieni, samal ajal ujudes ka jalgadega - pole mingi raketiteadus eksole? No vot. No ja kui eelmine kord kui ma trennis käisin, siis oli ka lõpuks nagu mingi tulemus - st läks kenasti ja ujumisliigutused viisid kenasti edasi, siis seekord nii lihtsalt ei olnud! Siin polegi midagi rohkem rääkida, lihtsalt päevad pole vennad ja eile ei olnud ujumise mõttes hea päev. Jah mõistagi ma ujusin oma otsad ära ja tegin treeningu lõpuni, aga ikkagi. Loodetavasti neljapäeval läheb etemini, aga ma tunnen, et ma pean Ain-Alariga konsulteerima, sest praegu tundub ikkagi et midagi on nagu hingamises mäda ja kehahoius samuti...

Aga muidu on kõik tiptop :)

3 kommentaari:

  1. Meie kendo õpetajal on selleks puhuks lohutav teooria. Nimelt, et tehniliste alade puhul tekib kõigil perioode, kus mingi tehnika lihtsalt ei tule välja. Mõni kord kestab see nädala, mõni kord mitu kuud. Tema väidab, et see on aeg, kui toimub areng. Kui sa selle vapralt ära kannatad ja sellest "august" üks päev välja tuled, oled sa jõudnud hüppeliselt paremale tasemele.
    Teine teooria on veel, samuti tehniliste alade kohta. See on see, et keha hakkab õigeid liigutusi tegema alles siis, kui ta väsib. Ka ujulas peaks seda tunda olema. See tunne, mis on (algajamal ujujal) 10 minutit peale trenni algust on suht hull võrreldes sellega, mis tunne tuleb poole tunni pärast. Väsides ei jõua lihased enam kehva tehnikat kompenseerida ja keha hakkab optimeerima tehes tegelikult just õigemaid liigutusi.
    Noh, mulle igatahes pakuvad need mõtted raskel ajal tröösti, loodan, et lohutavad ka Sind :)

    VastaKustuta
  2. Selle teise poole kohta lisaksin oma kommentaari - jah, ujumises kehtib see päris kindlasti, et väsides hakkad tegema teistsuguseid liigutusi, aga justnimelt jõukulu optimeerivaid. Mis aga tähendab seda, et kiiremini edasiviiv tehnika kaob ära, näiteks hakkad vee all tõmmet sooritama rohkem küünarnukk ees - jõudu kulub igale tõmbele vähem, aga edasi ka ei liigu.

    VastaKustuta
  3. Tänud Helelyn, pakuvad tröösti mulle ka. Ja õige jutt on ka Renel. Ja ega siin muu kui treening ei aitagi, nii et eks ma müttan edasi :)

    VastaKustuta