Otsing sellest blogist

pühapäev, 8. märts 2009

28 TREENING: KÕHU, SELJA, KÜLJE JNE LIHASED, MILLISTE OLEMASOLU OLI SIIANI KÜSITAV...

Mismoodi treenida kõhulihaseid? Neid on mõistlik treenida üldse mitte nii, nagu tavaliselt on harjutud tõstma ülakeha, jalad seotult või tõsta lihtsalt ülakeha jalad kusagil all. Nii nagu jõusaalis tavaliselt tehakse...

Tegelikult on Ain-Alaril selleks puhuks spetsiaalne harjutuste kombo olemas. Ja oi kui veider see on. St võtsin Triinu jooga mati ning selle peal hakkasin tegema harjutusi. Treening ei võtnud eriti aega ning toimus kõik selle ühe ja sama jooga mati peal, aga higi jooksis ojadena. Võiks ju arvata et ilma abivahenditeta ei saagi eriti midagi treenida - kui sa just ei jookse vms. Vastupidi - oled ühe joogamati peal viibutad ennast ja tõstad käsi ja jalgu - tulemus on täiesti tuntav, sest mingi asi kusagil külje peal praegu annab endast tunda - kahtlustan et see on lihas, mille olemasolu ei olnud siiani väga kindel. Seega võib ennast vahel treenida ka väga lihtsalt.

Selliseid kõhu, selja, külje jne lihaseid ei tasuks Ain-Alari sõnul teha liiga tihti - st kindlasti mitte igapäev. Aga üks kuni kaks korda nädalas on täiesti okei. Vähemasti mina tunnen et see treening läks täie ette.. Homme ujun, teisipäeval spinningutan - ja siis vaatame edasi :)

6 kommentaari:

  1. Väga huvitav, katsetaks kohe õhtul. Mõni konkreetne kirjeldus harjutuste kohta väga abiks.

    VastaKustuta
  2. Saada Enn mulle oma meil, toomas.luhats@err.ee, saadan Sulle pildid kuidas ja mis vastu.
    Tomm

    VastaKustuta
  3. Kas ei oleks võimalik üles riputada nende harjutuste video koos juhiste ja ettepanekutega seeriate arvu kohta jm.?

    VastaKustuta
  4. Tere Tõnu,
    videot veel pole, aga mul tekkis küll praegu mõte, et võiks teha lõigu Terevisioonis nende harjutustega. Räägin Ain-Alariga. Kui mitte, siis saada mulle palun oma meil, toomas.luhats@err.ee, saadan Sulle pildid.
    Tervitades,
    Tomm

    VastaKustuta
  5. Tere Toomas,
    ka minul oleks sama soov,mis eelmisel Tõnul,kuna ka endal plaan Pühajärvel osaleda ja kindlasti ka paljudel teistel spordisõpradel. Jätan ka oma maili, tonu.luht@mail.ee.

    Ole tugev :)

    VastaKustuta
  6. Tere,
    toimivad kõhulihaste harjutused on küll väga huvipakkuvad, ilmselt paljudele. Ma ei ole pidevalt Teie tegevusi jälginud, seepärast tunnen siinkohal huvi, kas nendest harjutustest on mõni videolõik tänaseks valmis?
    Edu soovib Krista.
    krihvi@hot.ee

    VastaKustuta