Otsing sellest blogist

kolmapäev, 20. mai 2009

66 TREENING: TRIATLONI DISTANTS UJUMISES ALISTATUD

Eile õhtul oli mul rõõm esimest korda ujuda 1, 9 km - see on siis täpselt nii palju kui triatlonil tuleb läbida. Ma ei ujunud seda kõike järjest, vahepeal puhkasin, kuid distants oli säherdune. Väga raske ei olnud - väga pikalt ka ei läinud - kokku oli treening koos puhkustega u poolteist tundi. Ilmselt oleks mahtunud ilma puhkusteta tunni sisse, aga ma ei hakanud esimesel korral isegi mitte proovima - et mitte ennast kohe ribadeks tõmmata. Harjutusi ujusin ning vahepeal ka veidi konna - nii et kogu treening ei olnud sugugi mitte krool.

Tegelikult on ujumisega nii, et peab ujuma mu meelest vähemalt 2x nädalas, et veetunne ära ei läheks. N. ujujad teevad isegi pärast jõusaalitreeningut paar otsa ujumist - et justnimelt see veetunne oleks sees. Kui 2 ujumistrenni on nädalas, siis on tulemused ka kohe paremad ja ujumistehnika ilusam. Nii et trenni tuleb teha rohkem, muud moodi arengut pole.

5 kommentaari:

  1. Tugevat trenni jäänud teha kaks kuud. Kui augustis on vesi külm, kas siis ujud kalipsoga?
    Millal Otepää küngastele rattaga trenni-harjutama lähed, seal hoopis teine raskusaste, võrreldes sileda Tallinnaga?

    VastaKustuta
  2. Ujun selle triatloni ujumiskostüümiga jah. OTEPÄÄL tuleb lausa millalgi laagri moodi harjutus, aga selgub siis kui Ain-Alar tagasi jõuab millalgi...

    VastaKustuta
  3. Muuseas, Tom, kalipso annab väga palju juurde.

    Rahulikult võid oma basseini ajast 5-6min maha lahutada. Paides ujusin ringi 42min, kuigi enne seda basseinis suutsin 1900 napilt 50min sisse pigistada.

    Kui Ainiga Otepääle laagrisse lähete, hõiska blogis välja, isegi käiks raiuks mõned tõusud.

    Ja Tallinnas saab tõuse võtta küll, otsi om Tomm30 välja ja kobi Piritale künkaid ronima. Või Harkusse/Nõmmele. Tabasalu tõusu saab ka maantekaga mitu korda võtta.

    VastaKustuta
  4. Kus Eestis neid ujumis kalipsosid proovida ja vaadta saab?

    VastaKustuta
  5. Uurisin seda Ain-Alarilt, ta lubas järgmisel nädalal vastata minu blogis sellele küsimusele.
    Tomm

    VastaKustuta