Otsing sellest blogist

pühapäev, 24. jaanuar 2010

11: KAKS TUNDI RATAST

Kõlab uskumatult? Olgu, täpsustan: 2 tundi spinningut oli täna Fittesti spordiklubis Priit Ailti juhendamisel. Pean ütlema et ei olnud sugugi nii hirmus, nagu esimese hooga võiks arvata... Esimene tund läks väga kärmelt, edasi veidi aeglasemalt. Aga muusika oli mõnus ja Priit treenerina eeskujulik.

Spinning on siis sisuliselt selline trenn, kus kuni 30 inimest istub saalis ratta-ergomeetritel ning väntab treeneri juhendamisel. Muusika ning rütm loovad mõttelise maastiku ning kui kellelgi on väga hea ettekujutusvõime, siis võib ennast mõelda peaaegu kusagile soojale maanteele veerema. Näiteks Lõuna-Prantsusmaale. Võetakse mägesid, tempo vaheldub.

Oluline on, et kaasas oleks pudel vett või spordijooki, sest vedelikku läheb kõvasti. Meie kliimas aga ilmselt on talvel spinning ikkagi kõige lähem asi rattasõidule, mis võimalik. Sest -20ga ratast sõitma minna, naelkummidega või ilma, mina ei soovita. Jah, ilmselt on see võimalik ning on mehi kes suudavad seda teha. Ma nende hulka ei kuulu ning ei soovita ka teistel algajatel proovida. Las läheb vähemasti -10 peale tagasi :)

5 kommentaari:

  1. mis vahe on spinningurattal ja tavalisel velotrenazhööril?

    A

    VastaKustuta
  2. vat kui kala ka veel saaks!:D

    VastaKustuta
  3. vist ei olegi vahet sisuliselt :)

    VastaKustuta
  4. Loodan, et seda Riviera tunnet ei tekitatud heavyrock'i abil, nagu ühe teise treeneri tunnis :)
    Õnneks on suusatemperatuurid tagasi!
    M

    VastaKustuta
  5. Kui tavaliseks velotrenažööriks pidada seda ratast, mis tavaliselt kuskil jõusaali nurgas on, siis isikliku kogemuse pöhjal peaks peamiseks vaheks seda, et selle tavalise velotrenažööriga ei saa püsti seistes söita - spinningurattaga saab.
    Lisaks on üldjuhul velotrenažööril halvad pedaalid ja kohutav sadul.

    VastaKustuta