Otsing sellest blogist

laupäev, 22. august 2009

109. TREENING: HOMMIKUNE POOLMARATON

Mis võiks olla laupäevahommikul kell 8:40 veel parem - kui teha koos sõbraga üks väike poolmaraton? Esimese hooga ma suudaksin mõelda umbes poolsada paremat asja - ometi, juhtus nii, et just minust sai see imelik tüüp, kes laupäeva hommikul kell 8:40 alustas väga pikka jooksutreeningut. Tegelikult oli meid kolm: Priit Salumäe, tema Alaska malamuudist lemmik ning mina. Kulgesime Harku ja Tabasalu piirkonnas. Ning suures jaos oligi Priidu initsiatiiv täna hommikul selline väike jalaharjutus ette võtta.

Ma sain suhteliselt jooksu alguses aru, et ehk oleks võinud tegeleda ikkagi täna nende 50 muu asjaga, mis oleksid kahtlemata olnud meeldivamad kui pikk jooksutrenn. Samas, seltskond oli nii hea, et kohutav jooksutrass ei tundunudki pärast esimest tundi enam nii hirmus kui alguses. Kõigepealt me jooksime muidugi mingit off-road radu, mida ainult Priit teab. Sain mitu head sahmakat nõgeseid vastu jalgu, jalad täiesti märjaks, sest kohati olime mu meelest soos. Ühtlasi kohtusime ühe albiino koeraga - kes ilmselgelt ärritunult põrnitses meie kolmest jooksuseltskonda ning kui temas oleks olnud midagigi inimlikku, siis oleks ta kahtlemata põlglikult sülitanud meie suunas - sest ega kaks meest ja koer kes laupäeva hommikul metsast välja jooksevad ehk tõepoolest suuremat usaldust ka ei ärata :)

Nii, edasi jooksime tsivilisatsiooni pool - vahepeal paistis puude vahelt meri. Tegime ka kaks joogipeatust - et meie sõber koer saaks ennast veidikenegi veega värskendada. Ja muudkui jooksime ja jooksime ja jooksime. Kokkku jooksimegi 2 ja pool tundi ning umbes 20 km - ehk natukene ülegi. Ega jooks muidu meeldima ei hakkagi, kui tuleb lihtsalt treenida. Nii me siis üritamegi jooksuga sõbraks saada - aga eks see algus raske on.

Eriti positiivne oli muidugi jooksu ajal see, et mõte Priidu abikaasa valmistatavatest pannkookidest tõi mitmel korral naeratuse näole. Ja oli muidugi ka korralikuks stiimuliks selle kannatuste raja läbimisel. Aitäh Janne :) Homme näeb, kas sellest jooksust ka näiteks midagi jalgpalli seisukohalt kasu oli. Sest kell 20 kohtub FC Toompea 1994 Hella Hundi meeskonnaga.
Sulnist laupäevaõhtut!

4 kommentaari:

  1. A kus Trincu on? ega te lahku pole läinud?

    VastaKustuta
  2. mulle meeldivad hommikused jooksud. peamiselt metsas, näed kuidas elu ärkab, kuidas ise ärkad, kuidas teised ärkavad, kuidas esimesed jooksjad tulevad ja siis ratturid ning mehed/naised koerakestega - selline idüll - ja sina olid esimene... algabki see nii, algul 21 ja siis 22 ja siis... ega ka maratongi lõpuks kaugele jää. tahtmist vaja ainult, sest inimene ju suudab. päikest Eestisse.

    VastaKustuta
  3. Hea Anonüümne, me oleme abielus. Me ei lähe lahku :) Trincu tegi tööd. Tomm

    VastaKustuta
  4. Ehhehhee, P.S ei jookse kunagi niisama sellist otsa, seega siit on tulemas mingi plaan ...Aga ainult selliste otsadega saab jooksu nautima, seega edu pikematel jooksudel!

    VastaKustuta