Otsing sellest blogist

neljapäev, 4. veebruar 2010

17: RATTASÕIT RINGVAATEGA NING SUUSATAMINE RENE MEIMERIGA


Kõigepealt on mul selline uudis, et homme on ETV saates Ringvaade esimene Inimene suudab lõik. Nimelt hakkame me iga nädala reedel tegema pisikesi videopäeviku stiilis sissevaateid amatöörsportlase ellu. Ühesti küljest on see äge võimalus jagada treeningrõõme (ja muresid), aga teisalt ka saab noist klippidest ideid kuidas trenni teha ja loodetavasti innustust n. teine taldrikutäis mulgikapsaid söömata jätta ning selle asemel üks korralik suusaring teha.

Nii, aga tänane lõunasöök jäi mul vahele. (tegelikult nii teha ei tohi, vaid peaks ikkagi korralikult sööma) Selle asemel tegin lõunase treeningu oma maja all staatilise ratta või pukiga. Ja Anu Välba koos Ringvaate saatetiimiga astus läbi ning küsis mõned asjalikud küsimused. Ühtlasi toimus umbes poole tunnine rattatreening koos väikese hantliharjutuste lisaga. Kokku umbes pool tunnikest. Homme on hea näidata, mismoodi see jalgrattatrenn sisetingimustes siis välja näeb.

Aga õhtul, pärast tööd, sain Pirita Velodroomil kokku Rene Meimeriga. Ta on Tallinna Ülikooli õppejõud ja tugev spordimees, üks Eesti triatloni isasid ja ühtlasi ka märkimisväärsete teadmistega suusatamisinstruktor. Igal juhul siirdusime me suusaringile (7.5 km) ja ma üritasin esialgu sõita vabastiili. Ehki ma selles väga tugev ei ole, siis alguses väga halvasti välja ei tulnudki. Õige pea läksin ma aga klassika peale üle. Vahetasime Renega suusad - aga tal olid korralikult määritud klassikasuusad - ning klassikasõit läks oluliselt libedamaks. Lisakas andis Rene nõu, kuidas paremini jalgadega hoogu juure anda paaristõugete tegemisel ning kuidas on kasulik laskuda nö saha stiilis, kuidas vahelduvate tõugetega paremini edasi saada jne. Ja mis siin salata, ma pean ütlema et mulle klassika meeldib. Tegelikult tahaks õppida ja vabastiili korralikult sõitma, aga ma ütlen väga selgelt välja - et algaja jaoks on lihtsam alustada klassikaga ja siis kui juba natukene oskad üle minna vabastiilile. Korra kukkusin ka laskumisel, aga see oli pigem lõbus kui valus. St valus ei olnudki. Trincu muide on nohus ja haige - seepärast pole ta pikalt treeningus käinud, kuigi suusatamine talle meeldib, ning samadel põhjustel on meil viimasel ajal piltidega veidi nigelalt ka. Kõigele vaatamata tegin ühe pildi Renest - kellega täna koos suusarajal rallisime.



Aga klassikasõidu maitse oli küll väga mõnus. Nüüd saan väga hästi aru, miks praktiliselt kõik Eestis armastavad ja hindavad klassikalist suusastiili :)

5 kommentaari:

  1. hahaa, minu meelest on ka uisustiil saatanast ja sellel pole suusatamisega suurt midagi pistmist.

    VastaKustuta
  2. Tere tulemast "klubisse" :)

    VastaKustuta
  3. Samad sõnad !
    Ehk pole veel hilja hüpata 21.veebruari rongile!?

    VastaKustuta
  4. Tom, kusagilt peab ju alustama. 21 veebruari 30 km teeksid ära nigu niuhti!

    VastaKustuta
  5. Kui räägime suusatamisest, siis klassika ruulib!

    Uisutatakse uiskudega!

    VastaKustuta