Otsing sellest blogist

reede, 23. aprill 2010

50. ja 51. JOOKSUD VAHEMERE ÄÄRES

Cannes on Lõuna-Prantsusmaal, Vahemere ääres laiutav linnake, mis küll elatub põhiliselt Palees toimuvatest filmifestivalidest, teleturgudest, muusikafestivalidest ning muudest messidest ja festivalidest - st on teeninduslinn, kuid tal on ka üks jube sümpaatne omadus. Esiteks on seal piki mere äärt kulgev hingematvalt ilus rannapromenaad ning teiseks on seal kliima alati väga hea. Kõige vähem ongi seal 10 kraadi sooja, aga tavaline on ka talvel 15 - 20 pluss kraadi.





Ma käin Cannes'is teleturu MIPTV tõttu - mis toob kokku telemaailma ostjad ja müüjad, see on üks filmide, sarjade, dokkide, multikate ja lastefilmide ostjate ja müüjate olulisemaid, et mitte öelda kõige olulisem kokkusaamine aastas. Tavaliselt mõeldakse, et - oo tüübil veab, läheb Cannes'i. Loomulikult on see osalt tõsi - sest kui Sulle Su töö meeldib, siis on seda päris mahe teha. Teisalt on päevad umbes 18 tundi pikad - nii, et leppime kokku - puhkamisega on kogu selles loos võrdlemisi vähe pistmist. Aga see selleks.




(selline näeb välja üks ständ või putka, kus kohtumine aset leiab. taolisi on teleturul sadu)


Algselt pidin viibima Cannes'is esmaspäevast laupäevani. Andsin endale aru, et 2 trenni on reaalselt võimalik - rohkem ei mängi välja. Nii ka juhtus. Esmaspäeval lasin kohe 40 minutilise jooksu Paleest vasakule - sinna poole kus on kuulus Carltoni hotell ja kaunis rannapromenaad jne. Teise treeningu väänasin Paleest vasakule - sinna kus on väheke tagasihoidlikumad rannad, ent rannapromenaad on ikkagi äärmiselt kaunis. Samuti 40 minutit. On mõningad pildid ka - st jooksin mööda n. kaist - kus on suured ja väiksemad jahid. Eriti meeldis mulle muide ühe eriti võimsa ja ilusa laeva moodi jahi nimi "LOW PROFILE", mis jahiga küll praktiliselt kokku ei läinud, ent tore oli siiski.





Heas ja soojas kliimas on lahe joosta. Isegi ujumismõtteid tekkis, kuigi vesi oli 15 kraadi. Samas ma väga kindel pole, et meil sel suvel vesi oluliselt soojemaks läheb. Sest suvi on visa tulema. Mõlemad treeningud olid hommikused ja hästi head - enne sööki jooksud. Ning mis peamine, andsid päevaks väga võitlusliku ja hea enesetunde.

Reedeks oli selge, et asjad hakkavad halvaks, minema - neljapäeval suleti vulkaanituha tõttu Briti õhuruum, seejärel hakkasid õhuruumid üksteise järel sulguma. Reedeks oli meil selge - et laupäeval ei lähe suure tõenäosusega ükski lennuk. Oli vaja hakata koju saamise peale.... (järgneb)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar